10 razlogov zakaj vam ne sme biti pomembno, kaj si ljudje mislijo (1. del)

10 razlogov zakaj vam ne sme biti pomembno, kaj si ljudje mislijo (1. del)

»Če vam bo pomembno, kaj o vas mislijo drugi ljudje, boste vedno njihov ujetnik.«

V človeški naravi je, da se počutimo sprejte in ljubljene. Pomembno nam je, da smo ljudem všeč. To pa na žalost prepogostograt vodi v to, da ljudi preveč skrbi, kaj si ljudje mislijo o njih. Ta prekomerna skrb ima zelo negativen učinek na človeško življenje. Lahko je tako ohromljujoča, da vpliva na zmožnost, da bi sami o sebi mislili pozitivno. Lahko dejansko povzroči, da prehehamo živeti življenje, ki si ga želimo živeti.

Predstavljamo vam 10 razlogov, ZAKAJ vam ne sme biti pomembno, kaj mislijo o vas drugi ljudje.

  1. NI NJIHOVO ŽIVLJENJE ZATO TO NI NJIHOVA STVAR 

Ljudje imajo vso pravico na sveu, da imajo o določeni stvari svoje lastno mnenje. O čemurkoli si lahko mislijo karkoli in nihče jim tega ne more preprečiti. Kaj si ljudje mislijo o vas, na to vi ne morete vplivati. To so stvari, ki so izven vaše kontrole in vaših zmožnosti. Ljudje, in njihovo mnenje o vas, vas ne more spremeniti, če vi tega ne dovolite.

To je vaše življenje, je takšno, kot ga hočete živeti. Na koncu dneva ste samo vi tisti, od katerega potrebujete potrditve za svoja ravnanja.

  1. LJUDJE NE VEDO, KAJ JE NAJBOLJŠE ZA VAS

Nihče ne bo toliko investiral v vaše življenje kot vi. Samo vi torej veste, kaj je najboljše za vas, kaj vas osrečuje in naredi vaše življenje bolj polno. Če boste naredili napako, boste zanjo odgovorni vi, ne drugi ljudje. Odgovornosti se boste naučili samo tako, da boste sami začeli upravljati s svojim življenjem in ne dovolili drugim, da vam dirigirajo, kako bi morali živeti. Najlažje je potem kriviti druge ljudi, za napake, ki ste jih storili zato, ker se niste poslušali. Vaše življenje je in vajeti morajo biti v vaših rokah.

  1. KAR JE DOBRO ZA NEKOGA, JE LAHKO SLABO ZA VAS

Pomembno se je zavedati, da je mnenje človeka samo njegovo mnenje in da ni potrebno, da ima to mnenje kakršenkoli vpliv na vaše življenje. Mnenje drugih oseb je ponavadi bazirano, kaj bi ONI naredili v določeni situaciji. To pa NE pomeni, da je enako tudi za vas. Kar je dobro za drugega, je lahko za vas ravno obratno in na koncu se boste tepli po glavi, ker ste poslušali drugega. Kar eni osebi pripomore k razvoju, lahko drugeu človeku škoduje. Samo VI torej veste, kaj je za vas dobro, in če ne, se boste iz svoji napak naučili, kot smo napisali zgoraj.

  1. MNENJE DRUGIH OMEJUJE VAŠE SANJE

Če ste konstantno obremenjeni z mnenjem drugih, ne boste nikamor prišli v življenju. Nikoli ne boste ničesar naredili, niti tega, kar so vaše največje sanje. Verjemite, velikokrat boste naredili nekaj, kar ne bo dosegalo standardov drugih ljudi. Nekateri ljudje vas bodo vedno kritizirali, ne glede na to, kaj naredite in česar ne naredite. Za nekatere nikoli ne bo nič dobro. Zakaj bi se torej obremenjevali z mnenjem drugih oseb? Vas bo to potisnilo naprej v življenju, ali pa vas bo držalo nazaj? Če vam bo nekdo rekel, da nečesa ne morete doseči, boste zato prenehali delati v to smer, v nekaj, kar ste si želeli celo življenje?