Sildenafil želijo tudi mladi moški!

Sildenafil želijo tudi mladi moški!

S tem, ko je Pfizer na trg poslal Viagro, katere učinkovina je sildenafil, je povzročil pravo revolucijo. Če so kontracepcijske tabletke v sedemdesetih dosegle, da so lahko pri spolnosti bolj sproščene in brez zadržkov uživajo ženske, smo tokrat dobili nekaj za moške – sildenafil namreč skrbi za odlične erekcije, ki jim omogočajo boljše in daljše spolno udejstvovanje.

Modra tabletka, ki vsebuje sildenafil, je namenjena predvsem tistim, ki imajo z erekcijo težave, torej predvsem starejšim moškim, pri katerih je prekrvavljenost penisa slabša, mlajšim pa le v izjemnih primerih – na primer takrat, ko se erektilne motnje pojavijo zaradi stresa. A ker gre za tako poseben učinek, več ur trajajočo trdo erekcijo, si sildenafil seveda želijo vsi. Tudi tisti, ki nimajo težav, a bi radi, da erekcija traja in traja, torej si lahko privoščijo tudi več spolnih odnosov zapored.

Pogosto opazimo, da za sildefanil kot “rekreativno drogo” povprašujejo mladi moški na spletnih straneh in forumih. Njihova želja je povsem razumljiva, kajti kakovosten in dolg spolni odnos lahko precej izboljša partnerski odnos, prav tako pa daje moškemu dodatno samozavest. Žal pa sildefanil marsikje ni na voljo brez zdravniškega recepta. Tudi pri nas je mogoče dobiti viagro zgolj z lističem od zdravnika.

Se morajo mladi moški zato odpovedati dolgi in črvsti erekciji, s katero bi radi razveselili partnerko? Kadar je neka stvar nedosegljiva, črni trg vedno cveti, zato je mogoče dobiti viagro in podobna zdravila tudi pri nas brez težav. Pravzaprav pa je bolje, da ne kupujejo sumljivih tablet, temveč se odločijo za kamagro. Gre za enak proizvod z istimi učinki, ki pa ga ne proizvaja Pfizer, temveč indijsko farmacevtsko podjetje, ki se je zaradi svoje lokacije izognilo predpisom, ki veljajo v Evropi in ZDA. Sicer je treba tudi tu biti pozoren na stranske učinke, a dokler gre zgolj za rekreativno uporabo, torej ob posebnih priložnostih, ter v primerno nizkih količinah, verjetno ne bo težav.